Jump to content

DONT STAY LURKING AS A GUEST,

JOIN TEF AND BENEFIT FROM MEMBERSHIP:

CLICK HERE TO JOIN.
amateursparky

Fluke 1651B not testing resistence at all briefly showing error 1

Recommended Posts

amateursparky

When the meter is on continuity, the meter display  open circuit when it is indeed open circuit

However shorting the leads out to zero them shows 0.00.  I tested with an 8 ohm power resistor and it still displayed 0 ohms.


When I press the test button, it briefly display error code 1 then display 0.00 reading.

 

Has anyone had this fault before and can remember how much it costs to repair.

Thing is the tester is practically brand new because it's been sitting on a shelf or in it's box for 98% of the 5 years I've had it.

I am doing my 2391-52 exam and find the kew tech kt63 the centres uses A BIG PAIN IN THE ASS.

 

What piece of **** has different terminal for live and dead tests. IT's just a little bit of a faff I find. And the particular one I used, you would have to keep zeroing the test leads when it switches it self off.

 GIVE THE BOY A CHANCE MAN!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sharpend

Error 1 is not a good sign, generally an internal fault on pcb. 

One of our members would be knowledgable on this maybe? @Megger Mark as he used to be one of the flukey team. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of UseWe have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.