Jump to content

DONT STAY LURKING AS A GUEST,

JOIN TEF AND BENEFIT FROM MEMBERSHIP:

CLICK HERE TO JOIN.
ssh

Inherited PV system with house... says battery disconnected but it isnt

Recommended Posts

ssh

Hi there, I recently moved house and have a set of PV panels and a Goodwe GW3648D-ES inverter. Got it set up with the SEMS Portal and its generating electricity but the battery status almost always seems to be disconnected, even though it is physically connected. There's two battery units connected and they did seem to briefly be OK after I hit the reset buttons on them both but now they seem to stay disconnected in the app even when I reset again. NB the battery charging light on the inverter itself (not the app) is constant blue which means charging. Before I hit the battery reset the first time it was off, so that control panel thinks the battery is connected at least.

 

Any advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andy™

dead batteries?

Share this post


Link to post
Share on other sites
binky

bugger all sunshine to charge batteries at a rough guess - if the gadgets are not displaying a fault code of some sort, then it's unlikely anything is actually wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of UseWe have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.